Il Molinaccio – La Spinosa Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016

278,13 NOK

Druerne til La Spinosa vinen er fra vinstokke der er minimum 15 år gamle og udelukkende på 100% Sangiovese druer. Druerne plukkes med håndkraft i den sidste uge af september og de første dage i oktober måned og afstilkes inden gæringen. Vinificeringen foregår udelukkende på vildtgær i temperaturstyret ståltank i 20 til 25 dage. Efter gæring lagres vinen i 15 mdr. på 25 hl fransk Allier eg efterfulgt af yderligere 6 mdr. på flaske. Alessandro Sarti benytter udelukkende disse egefade, idet disse giver den elegance og struktur som Alessandro ønsker med denne Vino Nobile di Montepulciano. vinen har potentiale til 20 års lagring, under de optimale betingelser.

Denne vin kan beskrives med, modne sorte kirsebær med bagvedliggende noter af krydderurter og lidt kaffe. Flot smagsintensitet med friske røde bær der smager flot igennem. Her er noter af bær der er høstet i skovens kant, et lille krydret præg fra fadet og god længde. Tannin og syre giver en god balance i strukturen på vinen.

La Spinosa har  netop opnået 94 Point hos Wine Enthusiast  samt bronze medalje i Decanter

Udsolgt

Få besked når varen er på lager

Område: Italien

Varedeklaration
ÅRLIG PRODUKTION 6.666
ALC 14,0%
BØR SERVERES VED 16-18° C
DRUESORT 100% Sangiovese ( Prugnolo gentile)
FARVE Koncentreret rubin rød
DUFT Modne sorte kirsebær, samt noter af kaffe og hvid peber og bagvedliggende krydderier
SMAG Fyldig smag af røde bær fra skovens kant, krydret præg med lang eftersmag
GEMME POTENTIALE 20 – 25 år
KATEGORI Rødvin
SERVERES TIL Kalvekød, Krydrede retter, Lammekød, Modne oste, Mørk chokolade, Vildt
VINTYPE Vino Nobile di Montepulciano
OMRÅDE Montepulciano, Toscana
PRODUCENT Il Molinaccio