Inspiration

Flap Meat – nemt og lækkert

Flap Meat er af mange en overset udskæring, men det er et stykke kød, der virkelig smager fantastisk. Kødet bliver super mørt og med en enorm smag og kraft. Udskæringen kommer kvægets maveregion og ligner til forveksling en flank-steak bare løsere i strukturen og mere mørt.

Flap Meat kan tilberedes på grill eller pande og kan laves med eller uden marinade, det er alt efter hvad man er til.

Hvis du vil marinere kødet så kom marinaden på kødet og lad det hvile nogle timer i køleskabet inden brug, ellers er det bare at tilberede det med salt og peber.

Med dette stykke kød kan du nemt imponere dine gæster og så er det nemt at tilberede, herunder vores forslag til tilberedning.

  1. Tag kødet ud så det ligger og hviler i ca. 30 minutter inden tilberedning. Krydder det med salt og peber.
  2. Varm grillen eller panden op til en god varme.
  3. Brun kødet af på begge sider, og tag kødet af.
  4. Skru varmen til middel varme på panden eller grillen.
  5. Læg kødet på panden eller grillen og lad det stege i 7-10 minutter på hver side, kan variere alt efter hvor tyk et stykke Flap Meat du har, er du i tvivl så brug et stegetermometer og tag kødet af ved en kernetemperatur på 56-57 grader.
  6. Lad kødet hvile i 5 minutter inden udskæring.
  7. Vær opmærksom på at kødfibrene går på tværs af kødet, hvilket betyder du skal skære på langs af kødet, så får du nogle lange smalle stykker kød som er utrolig møre.

Som tilbehør kan vi anbefale nogle lækre Steakhouse Fries sammen med en Chili Bearnaise Sauce som komplimenterer den gode smag fra kødet.

4/5 - (3 votes)