Teres Major
Den “lille” mørbrad som bare imponerer gang efter gang.
Teres Major kommer fra skulderen af kvæget og er en udskæring de Danske slagterier springer over, og det er synd for det er et stykke kød som bare er fyldt med smag og mørt. Kødet ligner til forveksling oksemørbrad, deraf også navnet “skuldermørbrad”, i USA og andre lande har de fundet ud af at skære denne fri af skulderen (en lidt svær øvelse), men deres arbejde giver os et fantastisk stykke kød. Vi har typisk Teres Major fra flere forskellige producenter – se dem her
Der er flere måder at lave dette stykke kød på.
Vores forslag har virket hver eneste gang uanset hvor stor stykket har været. Kan på denne måde både laves på pande og på grillen.
- Tag kødet ud og lad det trække, kom gerne salt op peber op ca. 1/2 – 1 time før tilberedning
- Sæt grillen eller panden til høj varme
- Når det er varmt så kom Teres Major på
- Steg 1 minut på den ene side, herefter vend og 1 minut på den anden side
- Tag kødet af og lad det hvile i 2 minutter.
- Gentag med 1 minut på hver side og efterfølgende hvile i 2 minutter – dette skal gøres i alt 5 gange, sidste gang du tager kødet af så lade det hvile i 5 minutter inden udskæring.
Som tilbehør kunne være nogle lækre pommes og lidt bearnaise sauce
Vi kan kun sige velbekomme og god fornøjelse