Sort Te Nilgiri

48,00 kr.

Ren sort te

Ren sort te fra Sydindien giver en rigtig god smag og er den te der er bedst kendt i de Europæiske lande. Særligt i England er de kendt som glade tedrikkere, men også her i Danmark er sort te meget populært. Fordi sort te har en stærkere og mere fyldig smag, er der mange der ynder at bruge mælk, citron eller sukker i teen, som giver en god pendant til teens indhold af garvesyre.

Sort te er den eneste af te typerne, der gennemgår en fuld fermentering, derfor tager den også længere tid at producere.

Når høsten er i hus bliver bladene tørret, så væske indholdet i bladene svinder. Det der er tilbage i bladene, er en høj koncentration af æteriske olier og enzymer. Netop denne behandling af teen er et af de vigtigste punkter, der sikrer den kraftige smag i sort te. 

Når bladene er blevet tørret, skal de rulles, så både strukturen og cellevæggen i bladene ødelægges, så de æteriske olier og enzymer frigøres. Herefter skal bladene fermenteres. Det sker ofte i store aflukkede rum, hvor man lettere kan kontrollere forholdene. Det er nemlig vigtigt, at både luftfugtighed og temperatur har de ideelle forhold, så bladene kan oxidere. 

Når olier og enzymer møder luft, går gæringen i gang. 

Efter fermenteringen bliver bladene ristet, for at forhindre gæringen i at fortsætte, på den må ændrer teen ikke ændrer smag over tid. 

Da sort te er fuldt fermenteret, kan den holde længere, uden at miste smag, hvilket også gør den særdeles udbredt i de vestlige lande, da man førhen skulle bruge lang tid på at få teen fragtet til Europa. 

Der er 100 gram te i posen.

Dosering 12 gram pr. liter – trækketid 3 minutter.

3 på lager

Ingredienser

Nilgiri TGFOP Chamraj – Sort te fra Sydindien