Il Molinaccio – La Spinosa Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016
219,00 kr.
Druerne til La Spinosa vinen er fra vinstokke der er minimum 15 år gamle og udelukkende på 100% Sangiovese druer. Druerne plukkes med håndkraft i den sidste uge af september og de første dage i oktober måned og afstilkes inden gæringen. Vinificeringen foregår udelukkende på vildtgær i temperaturstyret ståltank i 20 til 25 dage. Efter gæring lagres vinen i 15 mdr. på 25 hl fransk Allier eg efterfulgt af yderligere 6 mdr. på flaske. Alessandro Sarti benytter udelukkende disse egefade, idet disse giver den elegance og struktur som Alessandro ønsker med denne Vino Nobile di Montepulciano. vinen har potentiale til 20 års lagring, under de optimale betingelser.
Denne vin kan beskrives med, modne sorte kirsebær med bagvedliggende noter af krydderurter og lidt kaffe. Flot smagsintensitet med friske røde bær der smager flot igennem. Her er noter af bær der er høstet i skovens kant, et lille krydret præg fra fadet og god længde. Tannin og syre giver en god balance i strukturen på vinen.
La Spinosa har netop opnået 94 Point hos Wine Enthusiast samt bronze medalje i Decanter
ÅRLIG PRODUKTION | 6.666 |
---|---|
ALC | 14,0% |
BØR SERVERES VED | 16-18° C |
DRUESORT | 100% Sangiovese ( Prugnolo gentile) |
FARVE | Koncentreret rubin rød |
DUFT | Modne sorte kirsebær, samt noter af kaffe og hvid peber og bagvedliggende krydderier |
SMAG | Fyldig smag af røde bær fra skovens kant, krydret præg med lang eftersmag |
GEMME POTENTIALE | 20 – 25 år |
KATEGORI | Rødvin |
SERVERES TIL | Kalvekød, Krydrede retter, Lammekød, Modne oste, Mørk chokolade, Vildt |
VINTYPE | Vino Nobile di Montepulciano |
OMRÅDE | Montepulciano, Toscana |
PRODUCENT | Il Molinaccio |